cloud1-blogs-logo

16.2.2017

PILVEN PORTTITEORIA. KESKUSTELLAAN HETKI ADDIKTIOSTASI

Tai minun. Omat intohimoni ovat nopeat veneet ja pilvi. Vaikka veneilyn, pilven ja liiketoiminnan vertaaminen on suuri klisee, siinä on myös pointtinsa. PokerRun-case osoitti, että kaikki on kiinni yhteistyöstä.

pilvi

Poker Run on herrasmiestyyppinen nopeiden, moottoriveneiden kokoontumistapahtuma, joka pidettiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Toteutimme PokerRuniin kisaportaalin yhteistyössä Devisioona-ryhmäläisten ja Thingseen kanssa Hackathon-hengessä. Tämä oli täysi versio vuoden 2015 protoilun pohjalta. Tarkoituksena oli opetella uusimpia Azure- ja PaaS-teknologioita yhdessä ja samalla tutustua toisiin Devisioonalaisiin. Devisioona-rengas yhdistää toisiinsa kolme samanhenkistä konsultointi- ja ohjelmistokehitykseen erikoistunutta yritystä.

PokerRun-portaalin kautta voitiin selailla veneiden tietoja, etenemistä ja nopeuksia tapahtuman aikana. Se toimi kaikilla päätelaitteilla, joissa on internet-yhteys. Hakutoiminnolla voitiin hakea tietty vene ja esimerkiksi klikkaamalla venettä kartalla, sen pystyi lukitsemaan seurattavaksi veneeksi. Portaaliin voi tutustua osoitteessa pokerrun.devisioona.fi

Arkkitehtuurillisesti PokerRun-kisaportaali on täysin teknologiariippumaton sekä toteutuksen että hostingin osalta. Portaalin rakentamisessa käytettiin Azuren valmiita PaaS-komponentteja, Thingseen IoT-laitteita sekä kokeilumielessä Amazon Web Servicea.

IoT ratkaisumme on konseptoitavissa minkä tahansa skaalattavan kaluston, moottorin, tehtaan tai ”sano se” asian älykkääseen seurantaan. Ei siis pelkästään yli 200 km/h kiitävien veneiden ihasteluun”

Ensi vuoden Poker Run 2017 tapahtumassa viemme tämän vielä astetta pidemmälle ja kytkemme ratkaisuun analytiikkamoottorin, jonka avulla voidaan ennustaa moottoreiden käyttäytymistä.

Osallistuneita kisaveneitä Hangossa oli muuten 50 ja huviveneitä satoja reitin varrella. Katsojia paikan päällä oli järjestäjän arvion mukaan kaikkiaan 20 000 sekä reitin varrella että satamissa. Lisäksi kisaa seurasi useita tuhansia internetin välityksellä. Keli oli mitä parhain ja komeisiin vauhteihin päästiin.

Tällaisia hommia meillä pääsee myös tekemään. Jos pilvipalvelujen kehittäminen, innostava jengi ja polttavimmat uudet teknologiset aallot Cloud1 kiinnostavat kasvavassa yrityksessä, liity joukkoomme. Lisätietoja meistä löydät: cloud1.fi, devisioona.fi ja Thingsee.com tai soita suoraan minulle 044 565 5200 / Aki.


Aki Piisinen

Aki Piisinen

Azure-arkkitehti, Cloud1

Vastuualueenaan Akilla on asiakkaiden Azure-strategian sparraaminen ja integraatioiden toteuttaminen. Lisäksi Aki osallistuu Cloud1:n ja Devisioona-tyttären liiketoiminnan kehittämiseen ja markkinointiin.


LATAA WHITEPAPER

Lue, miten minimaalisella infralla toteutettiin hybridiratkaisu myynnin kehityksen ja asiakkuuksien seurantaan.

Cloud1 – Arkkitehtimme auttavat yrityksiä digitalisoitumaan

Meille digitalisoituminen tarkoittaa muutosta ihmisten toimintatavoissa ja työkaluissa. Me mukaudumme muutokseen päivittäin huipputiimeissämme. Hallitsemme pilven ja -tietoarkkitehtuurien salat ja DevOps on kuin kuvaus meistä: tekeminen, kommunikaatio ja koordinointi kulkevat käsi kädessä.

Vahvat visionäärit viihtyvät meillä, jokainen omilla vivahteillaan. Cloudilaiset pääsevät toimimaan erilaisissa projekteissa sekä startup että enterprise -hankkeissa, kuten: Azure-palveluiden, verkkokaupan integrointien, datan analysoimisen tai esimerkiksi IoT -liiketoiminnan kehittämisen kanssa.


Arkkitehtuuripalvelut, Azure Pro-Advisor ja Toteutusprojektit

cloud1

Näkemyksen vieminen yhden askeleen edelle muita on Cloud1:n DNA.

”On tärkeää kyetä visioimaan, mihin suuntaan asiat kehittyvät ja mitä palvelumalleja tulevaisuudessa menestymiseen tarvitaan. Kuitenkin on osattava viedä asiat eteenpäin vaiheissa ja hallitusti. Teknologisten taitojen lisäksi muutoksen johtaminen onkin yksi menestystämme luotsaava tekijä.”

Jos kolahti ja joukkueemme on juuri se hopealuoti, jota urasi tai yrityksesi kaipaa, aloita matka kanssamme.


azure

azure

azure

Azure yhdistää olemassa olevan teknologian uuteen turvaten vanhemmat toteutukset. Näin kehityspolku tulevaan avautuu ilman investointeja alustaan. Infran sijasta voidaan keskittyä esim. vain rajapintoihin ja datan työstämiseen.